У Харкові перейменують 400 вулиць і провулків

Рішення ухвалюватимуть поступово.

Серед харків’ян проводитимуть опитування щодо перейменування.

У Харкові перейменують 400 топонімів. Однак процес проходитиме поступово — за один раз не перейменують усі топоніми. Вулиці з очевидною російською назвою потраплять у список першими, деякі назви змінюватимуть «обережно», оскільки містяни звикли до них. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов на пресконференції 2 грудня.

«Питання важливе. І не зараз важливе, але щодо перейменування. Ми плідно працюємо з топонімічною комісією. Перейменування будуть. Ми уже перейменували кілька подразливих вулиць і проспектів. Це важливо. Будуть покроково. Десь 400 топонімів, але неодноразово. Бо буде колапс. Будемо прислуховуватись до містян щодо перейменування. Якщо вулиця Кремльовська не викликає сумнівів, то інші… обережно, бо люди звикли. Не можна рубонути шашкою, і сказати — все! Ми будемо роз’яснювати, що ми робимо. Усе має бути в гармонії», — сказав Терехов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міста без Пушкіна. Чому у Харківській області повільно йде дерусифікація?

Мер пообіцяв надавати харків’янам пропозиції щодо перейменування топонімів. Для цього розроблять механізм опитування. Можливо, опитування проводитимуться у мережі. Також про перейменування повідомлятимуть у ЗМІ.

«Настав час, коли харків’яни хочуть брати участь у цьому», — зазначив Терехов.

Як писав UA-NEWS.in.ua, наступного навчального року харківські школи отримають нові назви. Понад десятка досі носять імена героїв СРСР.

Джерело

Новости Украины