У Харкові сирену повітряної тривоги включатимуть у разі безпосередньої загрози — Терехов

У Харкові сирену повітряної тривоги включатимуть у разі безпосередньої загрози — Терехов

Фото: aa.com.tr

Незабаром у Харкові сирени включатимуть лише у разі загрози місту, а не іншим населеним пунктам області. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

— Сьогодні депутати міської ради підтримали мою ініціативу та ухвалили рішення про створення диференційованої системи оповіщення про повітряну тривогу. Отже, вже з цього року сирена включатиметься лише у разі небезпеки безпосередньо для міста, а не для всієї області, — написав Терехов.

Він зазначив, що це полегшить роботу всім службам та дозволить ефективніше працювати бізнесу.

23 січня РФ атакувала Харків від самого ранку. Протягом дня місто було атаковано тричі: близько 4:00, близько 7:00 (Київський та Салтівський райони) та близько 22:00 (Київський район). Одна із ракет повністю зруйнувала під’їзд багатоповерхового будинку. Після російського обстрілу 23 січня мер Харкова Ігор Терехов запропонував перейменувати вулицю Пушкінську на честь українського філософа та письменника Григорія Сковороди. За п’ять хвилин обстрілу російські військові пошкодили 62 об’єкти історичної забудови. Під обстріл потрапили два історично значущі райони міста. Це Залопань, де знаходяться будівлі XVIII-XX століть, та центральна частина міста із забудовою кінця XIX – початку XX століття.
Джерело

Новости Украины