У Харкові встановлюють першу безпечну зупинку

У приміщенні є ящик піском для гасіння пожеж.

Зупинка використовуватиметься як укриття для людей під час повітряних тривог та обстрілів.

19 серпня у Харкові завершують встановлювати першу зупинку-укриття від обстрілів. Про це повідомляє «Суспільне».

На стовпі, неподалік зупинки, прикріпили таблички — «Місце для укриття». На зупинці великими літерами написано «Укриття» та зображено людину, що біжить від снаряда, одну зі стін прикрашає напис «Харків — місто герой».

У приміщенні є ящик зі 100 кілограмами піску для гасіння пожеж, гучномовець та екран для камер відеоспостереження, що розташовані на вулиці й в укритті. Також тут розміщено карту руху транспорту та розклад. Зупинка-укриття розрахована на 12 сидячих місць. На зупинці завершують створювати мурал, на якому зображений Держпром, пам’ятник Шевченку, ХНАТОБ, Дзеркальний струмінь та пам’ятник Незалежності «Україна, що летить».

«У цьому проєкті ми робимо унікальний мурал на зупинці бомбосховища. Це перший екземпляр в рамках проєкту безпечних зупинок для жителів Харкова й інших міст України. Обрали концепцію із пам’ятками та елементами архітектури Харкова для того, щоб підкреслити цінності самого міста», — розповів художник Ярослав Єфремов.

Фото: соцмережіФото: Суспільне

Як писав UA-NEWS.in.ua, безпечні зупинки у Харкові являтимуть собою невеликі приміщення із бетону. Усього в Харкові встановлять 25 таких зупинок. Їх перевірять на полігоні на міцність. 

Джерело

Новости Украины