У Хмельницькому місцева адвокатка продала свою картину, а гроші віддала на потреби ЗСУ

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Свою першу художню виставку у середмісті Хмельницького представила адвокатка Анастасія Площинська. Під час неї художниця влаштувала аукціон і продала одну зі своїх картин з краєвидами Дністра. Кошти вона передасть на потреби ЗСУ.

За 16 тисяч гривень придбали картину "Зимовий Дністер", яку виставила на аукціон адвокатка і художниця Анастасія Площинська.

"Саме це враження від яскраво-блакитної води мене надихнуло написати цю картину. Кошти будуть передані Збройним Силам, завдяки яким можу творити, презентувати свої роботи і жити у рідному місті", — розповіла художниця.

Картина з краєвидами Дністра, яку продали на аукціоні, червень 2024. Суспільне Хмельницький

Кошти підуть на придбання устаткування для ППО на Харківщині. Це, розповіла, її перша художня виставка.

"Моя творчість — це те, що радує мою душу. І тема цієї виставки – це моменти. З початку повномасштабного вторгнення я зрозуміла, що в кожному навіть найстрашнішому дні треба шукати хороші моменти".

Картини місцевої адвокатки, які представлені на виставці, червень 2024. Суспільне Хмельницький

Уже має картину Анастасії Площинської один з відвідувачів виставки Андрій Борщ.

"Одну картину вона подарувала нам, ще до виставки. Подобається Дністер, краєвиди, мальовничі місця на Дністрі, ось ця тематика", — розповів відвідувач виставки.

Професійно навчатись художній справі Анастасія Площинська почала чотири роки тому, каже її художня викладачка Світлана Мельничук.

Присутні на виставці, червень 2024. Суспільне Хмельницький

"Людина переходить поріг майстерні та змінюється. Вона розцвітає, як квіти".

На художній виставці було представлено 50 картин Анастасії Площинської. Деякі з них, каже художниця, доставили на виставку з приватних колекцій.

Новости Украины