У Хмельницькому підбили підсумки інформаційної кампанії «16 днів проти насильства»

Ініційований Департаментом соціального захисту населення Хмельницької облдержадміністрації «круглий стіл», зважаючи на карантинні обмеження, пройшов у форматі zoom-конференції. До діалогу долучилися працівники управління превентивної діяльності ГУНП в Хмельницькій області, освітяни, представники державних і громадських організацій.

Нагадаємо, інформаційна кампанія «16 днів проти насильства» розпочалась 25 листопада і тривала до сьогодні, 10 грудня, адже саме в цей день відзначається Міжнародний день прав людини. Під час «круглого столу» учасники підбили результати проведених заходів.

— Тільки впродовж оцих 16 днів працівниками поліції здійснено виїзди на 197 повідомлень, пов’язаних із вчиненням домашнього насильства, з яких підтвердилось 89. За результатами опрацювання викликів складено 112 адміністративних протоколів. Також поліцейськими за результатами проведення оцінки ризиків винесено 12 термінових заборонних приписів щодо насильників, — розповів Вадим Бирко, заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП.

Представниками органів влади, дотичних до цієї проблематики, зауважують, що, як би парадоксально це не звучало, але усі інформаційні заходи, проведені в рамках акції, покликані були збільшити кількість повідомлень від жертв насильників. Головне, щоб люди не тримали проблеми за зачиненими дверима, не мовчали і звертались за допомогою.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Источник

Новости Украины