У Хмельницькому відбувся концерт до 100-річчя Українського Радіо

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Повний зал глядачів в обласній філармонії зібрав сьогодні концерт Симфонічного оркестру Українського Радіо. Хмельницький – четверте місто, в яке приїхав оркестр під час гастрольного туру з нагоди 100-річчя Українського Радіо і 95-річчя оркестру, розповів Суспільному художній керівник Симфонічного оркестру Володимир Шейко.

На святкування 100-річчя Українського Радіо прийшли ветерани-радійники.

"Запам’яталась, скоріш за все така інтенсивна робота. Щодня. Тому що обов’язково до певної години, десь так до 16:00 інформаційний випуск був готовий. А це потрібно було зібрати інформацію, відредагувати її, сформувати випуск, щоб він був цікавим для людей", — згадав ветеран Хмельницького обласного радіо Володимир Бутенко.

Глядачі пишуть побажання Українському Радіо, 6 жовтня 2024. Суспільне Хмельницький"Ще тижня нема, як День музики минув. Сьогодні ми будемо слухати музику вічність і сучасність, Івасюк. Тобто, оця місія, нести красу і правду – це радіо й оркестр", — каже ветеранка Хмельницького обласного радіо Галина Аріон.

Глядачі на концерті, 6 жовтня 2024. Суспільне Хмельницький

Зал в обласній філармонії повний глядачів. Перше відділення розпочалося з творів української класичної музики.

"Перша частина була просто суперова, якщо можна вживати таке слово. Все сподобалося, чудовий оркестр, чудове диригування", — поділилася враженнями глядачка Олена Гавінська.

Диригент Володимир Шейко, 6 жовтня 2024. Суспільне Хмельницький"Дуже класно, що концерт відбувається і зал переповнений. І, власне, ми розуміємо, що необхідно культуру подібних заходів приносити в наше життя", — каже глядачка Ольга Заславська.

Друге відділення – власне аранжування Симфонічного оркестру Українського Радіо пісень українського композитора Володимира Івасюка, розповів художній керівник оркестру Володимир Шейко. Оркестр, каже, днями відзначив 95-річчя.

Жінка кидає у скриньку гроші для ЗСУ, 6 жовтня 2024. Суспільне Хмельницький"Це не є філармонійний концерт, це концерт-вітання з глядачами, концерт-зустріч з глядачами, концерт з того формату, який звучить по радіо. Це середні симфонічні форми, недовгі твори, але дуже різножанрові, різноколірні".

Хмельницький, з його слів, четверте місто концертного туру до святкування 100-річчя Українського Радіо. Наступне місто – Чернівці.

Новости Украины