У Хмельницькому влаштували ярмарок крафтового виробника «Медова пасіка»

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Сьогодні, 3 серпня , у парку культури та відпочинку імені Михайла Чекмана у Хмельницькому влаштували ярмарок крафтового виробника "Медова пасіка" . До обласного центру зі своєю продукцією з’їхалися півтора десятка бджолярів області та майстри народної творчості. Продавали, зокрема мед, продукти бджільництва , фрукти, пастилу, випічку та прикраси.

Ярмарок розпочав свою роботу зранку 3 серпня і триватиме до вечора у хмельницькому парку парку імені Михайла Чекмана, розповів Суспільному пасічник з Хмельницького Володимир.

"Бджільництво захопило мене ще у школі. Наразі – це сімейний бізнес. Привіз на ярмарок "усе, що від бджоли залежить": мед, віск, пилок , соти. От сьогодні саме свічками цікавляться. Жінка свічками займається. Я займаюся пасікою. Моя робота – пасіка, бджоли".

Ярмарок крафтового виробника «Медова пасіка», 3 серпня 2024. Суспільне Хмельницький

Пасічник Микола з села Гриценки розповів, використовує будь-який майданчик, аби представити свій крафтовий мед та продукти бджільництва. Цією справою займається понад 20 років. Має на пасіці хатинки для сну на бджолах . Пасічник займається волонтерством — бере участь у благодійних мистецьких заходах.

"Приїхав, щоб продати продукцію свою, тому що зараз дуже проблема з реалізацією продукції – немає збуту. Я співпрацюю з відомими артистами та колективами. В мене на пасіці проходить постійно діюча акція «"менна скринька бджіл", і я називаю іменем артистів мед від зірок. В місті Хмельницькому був благодійний концерт. То банку меду з аукціону продали за 2500 тисячі. Кошти пішли на ЗСУ".

Пасічник Микола з села Гриценки, 3 серпня 2024. Суспільне Хмельницький

Зі слів бджолярки Катерини з Богданівки, вона любить бджіл, але не є гурманкою меду — експерементує зі смаками.

"З меду я ще виробляю крем-мед. Це така штука цікава. Береться мед, збивається протягом шести днів. І він набуває такої кремоподібної консинстенції і не кристалізується. А також можна в цей крем-мед додати різні добавочки. Наприклад, полуничка – це сублімована ягода, додається до меду. Все натуральне. Також у мене ще є пастіла. Це також з яблучка, полунички, з малинки".

Бджолярка Катерина з Богданівки, 3 серпня 2024. Суспільне Хмельницький

Окрім меду, на ярмарку продавали крафтові сири, випічку, а також вироби ручної роботи. Підприємниця Юля привезла пряники з глазуррю власного виробництва.

"Є прянички ручного розпису. Вони вирізаються повністю вручну, розмальовуються також вручну, а є також друк – прямий друк по глазурі".

На ярмарку крафтового виробника "Медова пасіка" представили свою продукцію близько трьох десятків виробників.

Новости Украины