У Хмельницькому затримали чоловіка, якого підозрюють у вбивстві 80-річної пенсіонерки

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: Національна поліція.

У Хмельницькому поліцейські затримали чоловіка, якого підозрюють в убивстві 80-річної пенсіонерки. Також досудове слідство встановило , що він обікрав убиту та підпалив її квартиру.

Про це повідомили у поліції Хмельницької області.

За інформацією поліції, мова йде про 30-річного місцевого жителя, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності.

"Слідчі вже оголосили йому про підозру у вчиненні вбивства з корисливих мотивів, розбійного нападу і викраденні документів. За скоєне чоловікові може загрожувати довічне ув’язнення", — йдеться у повідомленні правоохоронців.

23 вересня цього року, кажуть у поліції, на лінію «102» надійшло повідомлення, що з однієї із квартир по вулиці Волочиській, де проживає літня жінка, йде дим, двері до оселі зачинені.

"На місце події невідкладно виїхала слідчо-оперативна група. У квартирі правоохоронці виявили тіло 80-річної власниці. Як згодом показала експертиза, жінка померла від удушення. Одразу було зрозуміло, що зловмисник шукав цінні речі, адже все довкола було перевернуто. Щоб приховати злочин, він здійснив підпал. Родичі загиблої повідомили поліцейських, що з квартири зникло більше 20-ти тисяч гривень, ювелірні вироби, техніка та документи", — повідомляють у поліції.

За інформацією правоохоронців, упродовж тижня вони проводили ряд оперативно-розшукових заходів, у результаті яких встановили особу підозрюваного.

"Затриманий був знайомий з пенсіонеркою, адже раніше мешкав по сусідству. Під час обшуків поліцейські вилучили у нього викрадені документи та речі. Техніку та частину ювелірних виробів він встиг збути, проте правоохоронці встановили покупців і вилучили їх", — йдеться у повідомленні поліції

За інформацією правоохоронців, наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

"Слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за процесуального керівництва прокуратури вже оголосили йому про підозру за п. 6 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів), ч. 4 ст. 187 (Розбій) та ч. 3 ст. 357 (Викрадення документів) Кримінального кодексу України. За скоєне підозрюваному може загрожувати до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Найближчим часом у суді йому буде обрано міру запобіжного заходу на період розслідування", — повідомляють у поліції Хмельницької області.

Новости Украины