У Єревані на мітингу вимагають виходу Вірменії з ОДКБ


 У Єревані на мітингу вимагають виходу Вірменії з ОДКБ

Фото: newsarmenia.am

У центрі Єревана, біля Площі Франції, проходить організований двома партіями мітинг із вимогою виходу Вірменії з російської організації ОДКБ. Про це повідомляє Новини-Вірменія.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Організатори акції – Національний демократичний полюс та Європейська партія.

Організатори закликають до виходу з ОДКБ та початку переговорів з іншими союзниками, щоб створити нову систему безпеки.

  • 27 вересня 2020-го в Нагірному Карабаху почалися наймасштабніші з 1994-го бої з активним застосуванням Азербайджаном дронів. 8 листопада 2020-го Азербайджан узяв місто Шуша.
  • У ніч на 10 листопада 2020-го Пашинян повідомив про припинення війни: Єреван пішов на поступки. Росія ввела війська в Лачинський коридор між Вірменією й Нагірним Карабахом.
  • 26 серпня 2022 року армія Азербайджану увійшла до Лачина, який майже 30 років контролювала Вірменія, а з грудня 2020-го був під контролем російських військових.
  • 13 вересня між Вірменією та Азербайджаном відбулося нове загострення конфлікту. Пашинян зателефонував російському диктатору Володимиру Путіну, голові Держдепу США Ентоні Блінкену та президенту Франції Емманюелю Макрону, Єреван також вирішив звернутися до російського військового блоку ОДКБ.
  • 16 вересня секретар Радбезу РА Армен Григорян заявив, що Вірменія, звертаючись до ОДКБ, розраховувала на надання військової та військово-політичної допомоги для захисту її суверенітету та виведення азербайджанських військ з її суверенної території, але воно досі не виконане.

Джерело

Новости Украины