У Європі назвали «Автомобіль 2023 року». Відео

Журі престижного європейського конкурсу «Автомобіль року» визначили переможця. Ним стала нова модель компанії Jeep – компактний кросовер Avenger.

Про це повідомляє пресслужба організаторів. Цього року в конкурсі брали участь 57 представників автомобільних медіа з 22 країн, які мали оцінити переваги та недоліки 45 новинок, що з’явилися на європейському ринку минулого року. Після тестів та голосування у фінал вийшли 7 автомобілів: Jeep Avenger, Kia Niro, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, Subaru Solterra/Toyota bZ4X та Volkswagen ID. Buzz.

У цьогорічному 60-му ювілейному конкурсі перемогу присудили новому компактному кросоверу Jeep Avenger. Урочиста церемонія нагородження конкурсу 2023 Car of the Year відбулася в рамках міжнародного автошоу, що відкрилося в Брюсселі. Avenger набрав 328 очок, зокрема 21 максимальний бал представників журі. Вперше престижна нагорода дісталася американському бренду, який входить до концерну Stellantis.

За підсумками голосування на другому місці з результатом 241 бал виявився електричний Volkswagen ID. Buzz. Електрокрос Nissan Ariya опинився на третій позиції (211 бал). Четверте місце у рейтингу (200 бвлів) – у Kia Niro. Французькі Renault Austral та Peugeot 408 набрали 163 та 149 балів відповідно. Ну а «двійнята» Subaru Solterra/Toyota bZ4X посіли останнє місце в рейтингу фіналістів зі 133 балами. Нагадаємо, що захід проводиться з 1964 року. Торік переможцем став Kia EV6.

Як повідомляв раніше OBOZREVATEL, Acura, Ford та Kia названі «Автомобілями року» в Північній Америці.

Джерело

Новости Украины