У Житомирі екологи підтвердили забруднення річки Крошенки

Фахівцями Державна екологічна інспекція Поліського округу підтверджено факт забруднення річки Крошенки у районі Житомирського міського полігону ТПВ.

10 січня поточного року на «гарячу лінію» Інспекції надійшло повідомлення про те, що з Житомирського міського полігону твердих побутових відходів стікає фільтрат, що призводить до забруднення водного об’єкта.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища виїхали на місце ймовірного правопорушення та у результаті огляду з’ясували, що в безіменному струмку, який знаходиться поряд з полігоном, наявна вода темного кольору, яка згодом потрапляє у річку Крошенку.

Фахівці Інспекції здійснили відбір води у струмку для проведення лабораторного дослідження.

За результатами дослідження, проведеного спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю, виявлено значні перевищення низки показників складу і властивостей води, про що складено відповідні протоколи.

Матеріали перевірки будуть надіслані до правоохоронних органів для долучення до кримінального провадження, відкритого правоохоронними органами за фактом порушення природоохоронного законодавства (ст.242 ККУ).

Джерело

Новости Украины