У Житомирі попри заборону люди купаються на кар’єрах

В Житомирі дозволено купатися лише на спеціально облаштованих для цього пляжах.

Попри заборону люди купаються на кар’єрах. Рятувальники нагадують, що ці місця не є безпечними для купання.

Побувавши на Богунському кар’єрі Житомира, кореспонденти suspilne.media нарахували близько пів сотні відпочивальників. Житомирянка Ольга Марчук каже, що на кар’єр ходить відпочивати, бо живе неподалік:

«Ми тут поруч живемо, тому приходимо сюди. Тут і діти купаються скраю, де мілина. Хотілося б, щоб тут були рятувальники і щоб цей пляж облаштували та упорядкували. А у туалет люди ходять у ліс і через дорогу. Щодо коронавірусу, то його я не боюся».

Ще одна відпочивальниця Олена Прищепа говорить, що на кар’єрі вода набагато чистіша, ніж у Тетереві – немає скидів та сміття, тому вона і приходить відпочивати саме сюди.

«Я тут відпочиваю часто, незважаючи на коронавірус. Бачите, люди тут є. Глибина в деяких місцях сягає 50 метрів. Рятувальників тут не треба. Потрібно вміти плавати і не лізти куди не треба», – каже житомирянин Юрій.

На Соколовському кар’єрі відпочивальниця Наталія Красовська розповіла кореспондентам Суспільного, що це місце їй подобається – сюди вона приходить відпочивати разом зі своєю сім’єю.

За словами заступника начальника міського управління з питань надзвичайних ситуацій Олександра Куліковського, офіційними місцями купання в Житомирі визначені дорослий та дитячий пляжі у Гідропарку. Решта водойм не обладнані для безпечного купання та відпочинку.

«Це ж саме стосується і стихійних місць відпочинку на Соколовському та Богунському кар’єрах – ці місця не облаштовані усім необхідним для безпечного відпочинку», – каже Олександр Куліковський.

Автори: Сергій Косюченко, Ольга Груп-Сікора

Камера: Олександр Данилюк, Віктор Підвисоцький, Ігор Грач

водойма карантин купання каньйони кар’єри житомир заборона житомирщина

Источник

Новости Украины