У Києві під час повітряної тривоги на станціях метро укривалися понад 6 тисяч людей

Люди в метро під час повітряної тривоги. Київ, 12 червня 2024 року. Микола Поворозник/Facebook

У столиці у ніч на середу, 12 червня, під час повітряної тривоги, на станціях комунального підприємства "Київський метрополітен" укривалися понад 6100 людей. Зокрема, 600 дітей.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

"Нині 46 підземних станцій метро цілодобово працюють у режимі укриття. Під час повітряної тривоги на вхід відчинені без винятків усі вестибюлі підземних станцій", — сказав Поворозник.

Він зауважив, що для комфортного перебування під час тривоги на станціях доступні модульні лави, розкладні стільці, ковдри та матраци, що видають чергові працівники.

У комунальному підприємстві "Київський метрополітен" просять дбайливо ставитися до цих речей і повертати їх після завершення тривоги.

У ніч проти 12 червня російські війська атакували ракетами та безпілотниками столицю та Київську область. На Київщині немає влучань в об'єкти житлової чи критичної інфраструктури. Водночас падіння уламків пошкодили низку об'єктів в двох районах. Зокрема, в одному з них сталася пожежа на промисловому об'єкті.

У Києві, попередньо, без постраждалих та руйнувань. Голова КМВА Сергій Попко зазначає, що ППО знищила всі повітряні цілі. Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що було знищено 29 повітряних цілей, які РФ запустила вночі по Україні.

Читати ще

Читати ще На Київщині ліквідовують масштабну пожежу після атаки РФ

Джерело

Новости Украины