У Києві та двох областях скасували екстрені відключення світла

КИЇВ. 9 березня. УНН. У Києві, Київській та Дніпропетровській областях скасували екстрені відключення електроенергії, введені на тлі масованої атаки ворога вночі. Через пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури частина Одещини була знеструмлена, світло постачатимуть відповідно до графіків стабілізаційних відключень. Про це у Telegram повідомляє компанія ДТЕК, що надає послугу у регіонах, пише УНН.

Деталі

Як повідомили у ДТЕК, ситуація наразі наступна:

  • Київ: скасовані екстрені відключення світла. Однак через перенавантаження однієї з ліній екстрені відключення ще діють в частині Голосіївського, Солом’янського та Святошинського районів.
  • Київщина та Дніпропетровщина: скасовані екстрені відключення світла.
  • Одещина: внаслідок масованої ракетної атаки росіян було пошкоджено об’єкти енергетичної інфраструктури в області. Через це вночі була знеструмлена частина Одещини. Ремонтні бригади «Укренерго» та ДТЕК вже ліквідовують наслідки обстрілів. Допоки триватиме відновлення енергосистеми, світло постачатиметься відповідно до графіків стабілізаційних відключень.

При цьому у компанії повідомили і про наслідки нічної атаки.

«Сьогодні, 9 березня, внаслідок обстрілів постраждали три теплоелектростанції ДТЕК Енерго. За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих. Внаслідок обстрілу було серйозно пошкоджено обладнання ТЕС. Після закінчення атаки енергетики оперативно почали ліквідацію наслідків», — ідеться у повідомленні.

Як вказано, з вересня минулого року ТЕС ДТЕК були атаковані вже 29 разів.

Доповнення

Внаслідок сьогоднішньої масованої ракетної атаки російських військ, яка стала вже 15-ю, пошкоджено низку об’єктів енергетичної інфраструктури. Будуть застосовані обмеження у Житомирській, Харківській та Одеській областях. Ремонті бригади вже виїхали для усунення наслідків. Електропостачання поступово відновлюється.

Джерело: УНН

Новости Украины