У кількох громадах Львівщини з понеділка стартує опалювальний сезон

ФОТО: ілюстративне

У Рава-Руській, Мостиській, Яворівській та Дрогобицькій громадах прийняли рішення розпочати 7 листопада опалювальний сезон.

«Рекомендувати керівникам комунальних підприємств, керівникам структурних підрозділів соціальної сфери: охорони здоров’я, освіти, культури забезпечити опалення на підпорядкованих об’єктах відповідно до нормативного температурного режиму, з врахуванням температури зовнішнього повітря», — про це повідомляє Рава-Руська міська рада.

Також з понеділка, 7 листопада, розпочнеться опалювальний сезон 2022/2023 років у Мостиській громаді. Відповідне розпорядження підписала міський голова Мирослава Пельц.

Зокрема, у Яворівській громаді також стартує опалювальний сезон. Відповідне розпорядження підписав Яворівський міський голова Ігор Грабовський.

Водночас у дошкільних навчальних закладах та закладах охорони здоров’я Яворівської громади опалення ввімкнули ще 20 жовтня.

Відтак, у Дрогобицькій територіальній громаді із 7 листопада подадуть тепло у бюджетні та комунальні установи й організації міста, а також населенню, яке користується послугами центрального опалення, тощо.

Перш за все, тепло отримають дитячі садочки, школи, лікарні та поліклініки міста й територіальної громади. Згодом, упродовж 4-5 днів, теплопостачанням планують дати у житлові квартали міста.

«Паралельно, теплову енергію буде подано і споживачам осучаснених котелень, які працюють на альтернативних видах палива — твердопаливних котлах на трісці. Мова іде про котельні на вулиці Б. Лепкого, Індустріальній та Шептицького», — розповідають у міськраді.

Там додають, що для бюджетних споживачів теплової енергії твердопаливних котелень вартість тепла на 10% буде нижчою, ніж для інших споживачів.

Раніше, 3 жовтня, опалювальний сезон розпочався у Жовкві. Таке рішення, за словами міського голови, прийняли з огляду на погодні умови та необхідність забезпечити відповідний температурний режим у лікарні, школах, дитсадках та помешканнях.

Нагадаємо, що на Львівщині на зиму облаштовують пункти обігріву.

Джерело

Новости Украины