У Киргизії відкриється автомобільне виробництво

У Киргизії відкриють автозавод в 50-ти кілометрах від Бішкека, а технологічним партнером стане узбецька автокомпанія «Узавтосаноат», що випускає машини Chevrolet на потужностях UzAuto Motors.

Про це повідомляється на сайті Кабміну Киргизії. У рік підприємство планує випускати понад 30 тисяч автомобілів, і має намір експортувати їх у Росію.

На першому етапі на заводі налагодять великовузлове збирання, створивши 500 робочих місць. Протягом трьох перших років він випускатиме до 10 тисяч машин, а потім локалізацію почнуть підвищувати.

На 4-5 році вона має становити 15-20 відсотків, а обсяг виробництва — понад 20 тисяч машин на рік. Дрібновузловий випуск планують налагодити на шостий рік роботи заводу.

До того моменту з конвеєра сходитиме вже понад 30 тисяч автомобілів щорічно, а комплектуючі для них виготовлятимуть місцеві компанії. При цьому продукцію звільнять від ПДВ, дадуть заводу преференції щодо держзакупівлі та інше.

Що стосується моделей, то спочатку планується випуск «узбецьких» Chevrolet у партнерстві з «Узавтосаноатом» і комерційних Isuzu.

Новости Украины