У КМВА назвали кількість діючих укриттів столиці. Фото та відео

У Києві вразі оголошення повітряної тривоги мешканців та гостей міста готові прийняти понад 4 тисячі укриттів. Зокрема, це підвальні приміщення, підземні переходи та підземні станції метрополітену.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської військової адміністрації. Мешканців столиці вкотре закликали не ігнорувати повідомлення про небезпеку (щоб переглянути відео, доскрольте до кінця сторінки).

«На сьогодні РДА столиці спланували використання 4014 укриттів (3393 – цокольні та підвальні приміщення; 364 – підземні автопаркінги; 211 – підземні переходи; 46 – підземні приміщення метрополітену). У випадку якщо укриття закрите, ви можете зателефонувати до 101 або ж 1551, тоді рятувальники приїжджатимуть та відкривають укриття власноруч», – зазначили в КМВА.

Зі свого боку начальник Київської МВА Сергій Попко підкреслив, що закриті укриття цивільного захисту не є системною проблемою столиці, а точкові питання, які будуть вирішуватися на місцях. Такі об’єкти будуть виявлятися і «до них забезпечуватиметься безперешкодний доступ».

Нагадаємо, у Києві проведуть масштабну перевірку укриттів столиці. При чиною цього стали скарги громадян, що під час останньої повітряної тривоги деякі сховища зачинені і кияни не можуть сховатись від небезпеки.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у метро Києва під час повітряної тривоги можна отримати стільці і питну воду. Для громадян у якості укриття доступні, вразі необхідності, 46 підземних станцій.

Джерело

Новости Украины