У Конотопі поліцейські прострелили ногу озброєному наркоману-самогубцю – справу віддали ДБР

ДБР відкрило кримінальну справу стосовно поліцейських з Конотопа, які відкрили вогонь по озброєному наркоману. Про це редакція 368.media дізналася з матеріалів провадження у ч. 2 ст. 365 КК.

В кінці лютого співробітники управління поліції охорони в Сумській області виявили чоловіка з оголеним торсом, який перебуваючи під дією алкоголю або наркотиків, стояв на колінах перед автомобілем місцевого жителя. Неадекватна людина тримала ніж з лезом довжиною близько 25 см на рівні серця і погрожував себе вбити. На неодноразові прохання поліцейських заспокоїтися, невідомий почав вести себе неадекватно і агресивно, вставши з колін людина постійно витягала ніж з неглибокої рани на грудній клітці і поміщав його туди ж знову.

В цей час, поліцейські, намагаючись заспокоїти чоловіка і припинити його агресивну поведінку0, застосували газові балончики. Останній майже ніяк не відреагував і почав ще агресивніше поводитися по відношенню до одного з поліцейських. При цьому нападник дістав ніж з рани і тримав у правій руці лезом вниз, постійно замахуючись на правоохоронця.

Тоді поліцейський голосно і чітко неодноразово зробив чоловікові попередження про можливе застосування вогнепальної зброї. Однак невідомий не відреагував і продовжував підходити ближче з ножем на них.

Коли нападник побачив зброю в руках поліцейських, почав нецензурно викрикувати на адресу поліцейських і закликав застосувати зброю, ще активніше розмахуючи ножем. Чоловік різко попрямував до правоохоронців і замахнувся ножем намагаючись завдати їм удар. У зв’язку з цим поліцейський вистрілив у нападника в область колінного суглоба правої ноги. Поранення не зупинило чоловіка і він продовжив свої агресивні дії по відношенню до поліцейських.

Після цього, другий співробітник охорони повторно зажадав кинути ніж і припинити протиправні дії, зробив попереджувальний постріл вгору, і через кілька секунд невідомий кинувся в сторону першого поліцейського. Правоохоронець вистрілив ще 2 рази в область ніг, потрапивши в стегнову частину лівої ноги.

Нападника затримали і відкрили по відношенню до нього справу. У рамках справи слідчі ДБР клопотали про надання доступу до медичної документації. Відзначається, що у слідства виникла необхідність призначення судово-медичної експертизи тяжкості і характеру тілесних ушкоджень у потерпілого. Суд клопотання задовольнив.

Источник

Новости Украины