У Конотопі презентували унікальну книгу про спорт і планують створити наукове товариство

Вчора, 22 березня, народний депутат України Ігор МОЛОТОК з робочим візитом відвідав Конотоп.

Парламентар взяв участь у презентації книги, зустрівся з керівництвом Класичного фахового коледжу СумДУ, провів особистий прийом громадян.

«Крізь призму спортивного гарту» — саме під такою назвою побачив світ «літопис», який детально розповідає про 130-річну історію розвитку фізичної культури та спорту Конотопського політеху.

Робота над книгою тривала два роки. Автор видання Віктор Сидоренко, разом з командою однодумців зібрали воєдино досягнення фізкультурників, спортсменів, тренерів, керівників спортивних закладів минулих років та сучасності.

Умовно видання можна поділити на два великих періоди: у першому досліджується діяльність закладу до 2000-го року, у другому — зображено його новітню історію.

— Це знаменна подія не тільки в житті освітнього закладу, а й усього міста і нашої Сумщини, адже це фактично перше дослідження історії фізичної культури і спорту навчального закладу професійної освіти. Вона буде цікава не тільки викладачам і спортсменам, а й історикам, краєзнавцям, — зазначив Ігор МОЛОТОК.

Зустріч з керівництвом Класичного фахового коледжу СумДУ була націлена на продовження співпраці щодо зміцнення спортивної матеріально-технічної бази закладу.

— Це питання наразі особливо важливе, оскільки з вересня цього року студенти коледжу опановують спеціальність «Фізична культура і спорт». Минулого року вдалось залучити державні кошти для ремонту спортивної зали. Зокрема, було відремонтовано покрівлю і проведені внутрішні роботи. Тепер рухаємось далі, адже є потреба у тренажерах, оновленні футбольного поля і т.д. Як спортсмен добре розумію, наскільки необхідне якісне обладнання для тренувань, а для фахової підготовки і поготів. Також обговорили ідею створення у коледжі студентського наукового товариства. Це стане гарною мотивацією для студентів займатись науково-дослідною роботою, підвищуючи свій фаховий рівень, — прокоментував хід зустрічі Ігор МОЛОТОК.

Під час особистого прийому громадян звернень до парламентаря, як завжди. було багато і різних, але серед основних, звичайно, тарифи, благоустрій міста, виплата допомоги по частковому безробіттю на час карантину і т.д. По кожному з них прийняті конкретні рішення.

Голова ГО«Конотопських ветеранів і пенсіонерів правоохоронних органів» Володимир Кича,подякував Ігорю МОЛОТКУ за активну участь у житті місцевої ветеранської організації, внесок у розвиток музею правоохоронних органів Сумщини та фінансову підтримку у видавництві «Книги пам’яті правоохоронних органів Конотопщини» і вручив нардепу почесну грамоту голови Ради ГО Асоціації ветеранів МВС України Володимира Корнійчука.

Источник

Новости Украины