У Краматорському районі водій у стані сп’яніння намагався відкупитись від патрульних

Днями у Краматорському районі інспектори зупинили автомобіль АЗЛК 2140. Спілкуючись із кермувальником, патрульні виявили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Чоловік відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому законом порядку. Під час складання адміністративних матеріалів 35-річний керманич спробував уникнути відповідальності та запропонував інспекторам неправомірну вигоду. Поліцейські неодноразово попереджали чоловіка про кримінальну відповідальність за такі дії, згідно з ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ, на що останній не реагував та продовжував пропонувати неправомірну вигоду. До того ж чоловік взагалі не мав права керування транспортним засобом.

Поліцейські склали на водія протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП, винесли постанову за ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП та за фактом пропозиції неправомірної вигоди викликали на місце слідчо-оперативну групу Краматорського РУ поліції.

Джерело

Новости Украины