У Кропивницькому затримали підозрюваних у підпалюванні машин для ЗСУ

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Затримали підозрюваних у підпалюванні службових машин Сил оборони України. СБУ у Кіровоградській області

У Кропивницькому затримали двох чоловіків, яких підозрюють у підпалюванні службових машин Сил оборони України.

Про це Суспільному розповіла речниця управління в регіоні Юлія Ткач.

За її даними, чоловіки виконували замовлення за винагороду від росіян.

"Кожне загоряння чоловіки знімали на відео, яке російські куратори планували використати для фейків про ніби-то наявність антиукраїнського підпілля", — сказала речниця.

Затримали 41-річного колишнього інженера та його 17-річного пасинка. Вони намагалися спалити дві військові машини, серед них – мікроавтобус, котрий залучали до перевезення військових ЗСУ, розповіла Суспільному речниця поліції області Віталіна Бевзенко.

"Напередодні підпалу вони обстежили мікрорайон з метою пошуку транспортних засобів. Надалі облили два автомобілі військових легкозаймистою речовиною та підпалили".

Затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України — це Умисне знищення або пошкодження майна. Карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років, сказала речниця.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Новости Украины