У Курській області на тлі просування ЗСУ оголосили обов’язкову евакуацію з двох районів

У Курській області на тлі просування ЗСУ оголосили обов'язкову евакуацію з двох районів

Фото: t.me/sudzhaa

У двох районах Курської області РФ – Рильському та Хомутовському – оголосили обов’язкову евакуацію населення. Вони розташовані у 15-кілометровій зоні біля кордону з Україною. Про це повідомляє Telegram губернатора Курської області Олексія Смирнова.

— На підставі оперативної інформації регіональним оперштабом з метою забезпечення безпеки ухвалено рішення про обов’язкову евакуацію населених пунктів Рильського та Хомутівського районів, розташованих у 15-кілометровій зоні, що прилягає до кордону з Україною, — написав Смирнов.

Він закликав росіян із розумінням поставитися до поточної ситуації й дотримуватися всіх рекомендацій силовиків та місцевої влади. Таке рішення ухвалено на тлі того, що українські військові успішно просуваються вперед, взявши під контроль понад сто населених пунктів, включаючи місто Суджа.

14 вересня президент Зеленський заявив, що наші захисники успішно виконують операції у Курській області Росії. 14 вересня в Інституті вивчення війни (ISW) повідомили, що українські сили просунулися вперед у Глушківському районі Курської області 9 вересня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Курська операція позбавила російських окупантів можливості маневрувати своїми частинами. Вона допомагає Україні не втратити Покровськ.

Джерело

Новости Украины