У Львівській міськраді розповіли, скільки надійшло звернень щодо доступності та стану укриттів

ФОТО: ілюстративне (Роман Балук)

На тлі скандалу щодо закритого укриття під час ракетного обстрілу у Києві, влада Львова вирішила вкотре перевірити сховища у місті та чи є вони у вільному доступі. За останню добу на «Гарячу лінію» міста надійшло 65 звернень щодо доступності та стану укриттів. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Більшість звернень містян стосувалися тих укриттів, що розміщені в багатоповерхівках. Найчастіше мешканці скаржились на відсутність вказівників та контактів особи, що має ключі до укриття. Або ж поганий стан самого укриття – відсутність світла, наявність сміття чи незадовільний стан сходів. 

«По всіх проблемних точках повторно проходитиме міська чи районна комісії. Частину зауважень уже вдалось вирішити: десь замінили лампочки, доставили вказівник тощо. До понеділка речі, які не потребують великих фінансових навантажень, мають виправити і прозвітувати. 

Раніше Садовий повідомив результати перевірки львівських укриттів.

Але є і глобальні питання, наприклад, щодо шкільних укриттів та їх доступності на час літніх канікул. Це управлінське рішення, яке потребує більше часу. Поки завершується навчання та табори, маємо все добре продумати та відпрацювати механізм», – розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Андрій Москаленко також пояснив, що у міськраді окремо нагадують усім керівникам комунальних та приватних установ щодо персональної відповідальності, якщо укриття не є доступним для мешканців під час повітряної тривоги.

Джерело

Новости Украины