У Львівській ОТГ замість школи хочуть звести торговий комплекс

Сьогодні, 27 жовтня, працівники комунального підприємства Шевченківської райадміністрації демонтували огорожу у Брюховичах, яку забудовник встановив напередодні без відповідних дозволів. Про це відзвітувала ЛМР.

«Документи, які має забудовник, отримав їх в останні дні існування Брюховицької селищної ради. Тоді, у 2020 році, комунальну землю разом із недобудованою школою місцеві депутати, разом з головою, безкоштовно віддали забудовнику. Як тільки Брюховичі приєдналися до Львова, місто звернулося у правоохоронні органи, була відкрита кримінальна справа. Однак, арешт, накладений на земельну ділянку, нещодавно зняли, і забудовник відразу приступив до робіт. Очевидно, це перші кроки боротьби міста у цій справі. Але дуже важлива підтримка громади», — сказав керівник департаменту міської агломерації ЛМР Юрій Лукашевський.

Нагадаємо, у Брюховичах, торговий комплекс хочуть звести замість школи. Освітній заклад не добудували і цю споруду безкоштовно передали організації. Це зробила селищна рада буквально за декілька днів до закінчення повноважень.

Забудовник вже рубає дерева і готує майданчик для робіт. Ділянка була під арештом, але його нещодавно зняли. 

«Напівкримінальні кола, які були довгий час близькими до влади області й саме у Брюховичах, пробують під шумок війни, і що найогидніше, прикрившись інтересами атовців, забудувати Брюховицький ліс. Це в той час, як обласна прокуратура клаптик за клаптиком пробує повернути державі вкрадене у селищі за 30 років. У Львівській обласній військовій адміністрації підтримують позицію брюхівчан і керівництва міста про зупинення злочинної практики забудови Брюхович, зелених легень Львова», — сказав радник голови Львівської ОВА Олег Радик «Львівській хвилі».

Джерело

Новости Украины