У львівського водія вилучили авто за несплату рекордної кількості штрафів (ВІДЕО)

Фото: ЛМР

Сьогодні, за неоплату рекордної кількості штрафів за паркування на платному паркувальному майданчику, органи примусового виконання рішень вилучили у водія автомобіль марки «Пежо».

Фото: ЛМР

Зокрема, цьому водію з квітня минулого року інспектори з паркування виписали 76 штрафів на неоплату паркування. На сьогодні жоден з них не сплачений. Зараз на примусовому виконанні перебуває 56 проваджень.

Про це розповіли в управлінні безпеки ЛМР.

«З червня минулого року водій не сплатив жодного із 76 штрафів на загальну суму 22,5 тис. грн. Зараз ця сума значно зросла, оскільки, якщо водій-порушник не сплачує впродовж 10-ти днів, то розмір штрафу подвоюється. Крім того, він зростає, якщо до стягнення залучені органи примусового виконання рішень.

На сьогодні щодо цього водія відкрито 56 виконавчих проваджень із примусового стягнення на суму 59 тис. грн. Якщо людина сплатить штрафи, винагороду виконавця та витрати виконавчого провадження, то зможе повернути своє авто. Однак, також має додатково оплатити ще й послуги евакуатора та зберігання автомобіля на штрафмайданчику», – пояснив керівник управління безпеки міста ЛМР Максим Смілевський.

Як зазначив приватний виконавець виконавчого округу Львівської області Ігор Білецький, якщо власник не сплатить всіх штрафів, то його автомобіль виставлять на відкриті торги з продажу майна.

Фото: ЛМР

«У власника є місяць, аби сплатити всі штрафи та повернути своє авто», – зазначив Ігор Білецький.

За словами Максима Смілевського, на сьогодні у Львові на примусовому виконанні перебувають, зокрема, і постанови про стягнення зі 116 правопорушників, які мають від 10 до 68 неоплачених штрафів за неналежне паркування на загальну суму 1,3 млн грн.

Загалом, з початку року за порушення правил зупинки, стоянки та паркування інспектори з паркування виписали 58,5 тис. штрафів на суму майже 22 млн грн. Майже половина з них – за неоплату послуг платного паркування: 22 тис. постанов на суму 5,5 млн грн.   

 

Джерело

Новости Украины