У Львові 29 грудня з військовими почестями проведуть в останню путь воїна 80-ї ОДШБр

Завтра, 29 грудня, Львів попрощається з Героєм Григорієм Добошем, який загинув у бою з російськими окупантами.

Як повідомляє ЛМР, чин похорону Героя розпочнеться об 11:00 год у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 11:30 год – міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Григорій Добош («Гриць») (29.09.1991-19.03.2022). Львів’янин. Прадід Григорія та інші члени родини Добош відсиділи в тюрмах Сибіру за проукраїнську позицію та допомогу ОУН-УПА.

Навчався у Львівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №82 Львівської міської ради та у Середній загальноосвітній школі № 73. Згодом вступив на економічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка.

Після завершення навчання проходив строкову військову службу.

Працював у приватних фірмах міста Львова та за кордоном.

Ще зі шкільних років долучився до Львівської міської організації Спілки української молоді в Україні як учасник літніх таборів.

У 2021 році Григорій Добош одружився.

Із початком повномасштабного вторгнення добровільно став на захист Батьківщини. Боронив суверенітет та територіальну цілісність України у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України на південному напрямку.

Григорій Добош загинув у березні в бою поблизу населеного пункту Снігурівка, однак тіло вдалося повернути тільки після звільнення міста від російських загарбників.

У Героя залишилися дружина, батьки та сестра.

Як повідомлялося, у бою біля Бахмута загинув командир відділення з Львівщини.

Джерело

Новости Украины