У Львові школярі вчаться керувати БПЛА: фото викликали неоднозначну реакцію мережі (ФОТО)

Фото: Facebook, Андрій Садовий

У школах Львова в рамках нового предмету «Захист України», який запровадили цього навчального року, учні навчаються керувати безпілотними літальними апаратами. Про це на своїй сторінці у Facebook 1 вересня повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Навички польоту на БПЛА – один з елементів програми. Мер наголосив, що тепер це наша нова реальність.

«Навички польоту та збору дронів – один з елементів програми предмету «Захист України», який вивчатимуть у наших школах. Випробуємо формат, щоб поширити по всіх школах. Далі буде», — написав він.

Фото: Facebook, Андрій Садовий

Андрій Садовий зазначив, що підростаюче покоління не буде змушене воювати з окупантами, проте досвід керування дронами зайвим не буде.

«Вірю, що сьогоднішні школярі вже не будуть змушені воювати з нечистю. Але як показує досвід – краще бути готовим. Вітаю з Днем Знань! Цінуйте цей момент, набирайтеся мудрості та будуйте своє життя та нашу найкращу країну», — зазначив Садовий.

Як пише Телеграф, погляди користувачів мережі розділилися і реакція виявилася нелднозначною щодо опублікованих світлин.

Деякі користувачі негативно сприйняли допис про навчання таким навичкам, висловивши обурення, що після такої інформації по школі може статися приліт.

Водночас інша половина користувачів підтримала такі уроки.

Раніше повідомлялося,  що на Львівщині під час Дня знань будуть дотримуватися інформаційної тиші про час і місце проведення заходів.

Читайте також: Як відбудеться День знань у школах України

 Школам рекомендували утриматися від святкових лінійок 1 вересня

Джерело

Новости Украины