У Львові затримали проросійського пропагандиста (ФОТО)

Служба безпеки викрила пропагандиста, котрий поширював проросійський контент у соцмережі.  Шанувальником країни-агресора виявився пенсіонер зі Львова, уродженець рф та колишній радянський військовий.

Як повідомляє управління СБУ у Львівській області, агітатор публікував дописи на підтримку путіна, війська загарбників та росії загалом.

Щодо України чоловік дотримувався протилежних поглядів, виставляючи українців злочинцями та вандалами, нацистами, фашистами тощо.

З-поміж злочинів, які агітатор приписував українцям, половина була вигаданою, а другу половину вчиняла саме російська армія.

Крім того, він публікував дописи, що принижують честь та гідність інших націй, провокують національну та етнічну ворожнечу.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта СБУ вилучила ноутбук та мобільний телефон, які він використовував для поширення проросійської пропаганди.

Агітатору повідомлено про підозру за двома статтями ККУ:

— ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

— ч. 1 ст. 161 – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Читайте також: в Києві судитимуть прислужника монастиря УПЦ МП, який підтримував російську агресію.

За такі дії законом передбачено позбавлення волі на термін від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Джерело

Новости Украины