У Луцьку інспекція з перевіркою завітала до магазину іграшок

У Луцьку інспекція з перевіркою завітала до магазину іграшок, фото-1

За зверненнями громадян уповноважені особи управління Держпраці у Волинській області здійснили інспекційне відвідування до луцького підприємця, який торгує дитячими іграшками на території обласної дитячої поліклініки.

Перевірили, чи підприємець дотримується законодавства про працю в частині легалізації трудових відносин та використання праці неповнолітніх.

Управління Держпраці здійснило інспекційне відвідування у магазині дитячих іграшок, де до праці могли залучати неповнолітніх

Під час інспекційного відвідування встановлено, що суб’єкт господарювання здійснює підприємницьку діяльність по роздрібній торгівлі дитячими іграшками та деякими іншими непродовольчими товарами в приміщенні обласної дитячої поліклініки.

За даними Єдиного державного реєстру платників податку підприємець перебуває на загальній системі оподаткування. Найману працю не використовує, підприємницьку діяльність здійснює сам.

Під час заходу контролю за місцем здійснення підприємницької діяльності, встановлено допущення до виконання функціональних обов’язків продавця в магазин без укладеного трудового договору, тобто вчинено адміністративне правопорушення, передбачене частиною 3 статті 41 КупАП.

За фактом підприємцю винесли попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю та склали протокол про адміністративне правопорушення. На період здійснення заходу контролю неповнолітніх осіб, які б залучалися до виконання робіт в вищезазначеному торгівельному закладі, не виявлено.

Источник

Новости Украины