У Мелітополі окупанти узаконили стару радянську традицію — думка Невзорова

В Мелитополе оккупанты узаконили старую советскую традицию -  мнение Невзорова

Не згодних із владою росії в Мелітополі саджатимуть на 30 днів "на підвал". Держдума узаконила терор на окупованих територіях України. 

Крім того, як ми вже писали про цю "ініціативу", відтепер жителів окупованого Мелітополя можуть депортувати на "легальних" підставах — держдума Росії ухвалила закон "Про примусове переміщення жителів окупованих територій".

Свою думку з цього приводу висловив відомий російський журналіст і блогер Олександр Невзоров.

— росія офіційно оголосила про своє юридичне "право" проводити депортацію народів. Депутатів можна зрозуміти. Росія вже вчинила геноцид на окупованих землях, а геноцид без депортації — це як весілля без музики.

Далі Олександр Глібович уточнює: депортація — це стара радянська традиція,

— Відкинувши "уявний сором", росія без жодного сорому позиціонує себе збожеволілим і безжалісним окупантом, готовим не лише знищувати, а й депортувати, відбирати житло і майно, красти дітей, принижувати й переміщати маси заляканих людей.

Невзоров вважає, що росія на цьому не зупиниться і піде далі — бо відступати вже нікуди, майже всі відомі історії вонні злочини на московії вже вчинили.

— Путінізм уже натворив "такого", що ще одна серія воєнних злочинів нічого в його долі не змінить. Залишається ухвалити закон, що офіційно дозволяє геноцид.

Що, цілком імовірно, і станеться.

Здавалося б, куди вже цинічніше, але знизу, як то кажуть, постукали: рішення про право примусово переміщати маси людей було ухвалене 18 травня, в день, коли Україна відзначає скорботну дату: день депортації кримських татар, що трапилася в 1944 році.

Але і це ще не все: цей закон дозволяє силовикам затримувати фактично будь-якого громадянина на 30 діб за порушення "заборон і обмежень, встановлених указами президента РФ" на територіях із воєнним станом, який було введено в Запорізькій області восени 2022 року. Відповідно, депортовані запросто можуть позбутися житла, бізнесу, транспорту — та чого завгодно.

Бо формулювання причин, які можуть призвести до "вигнання", часто звучали обтічно: наприклад, "перешкоджання роботі окупаційної адміністрації", "дискредитація органів влади рф", "створення загрози громадській безпеці", "розпалювання соціальної ворожнечі" — тощо. Погодьтеся, під такі формулювання можна підігнати будь-які дії мелітопольців. Навіть незгоду брати "курячий паспорт".

Нагадаємо: за Указом гауляйтера Є. Балицькогоза під час окупації насильницького видворення за межі Мелітопольщини зазнали десятки людей — від високопоставлених чиновників до священиків.

Джерело

Новости Украины