У Міненерго пояснили тривалі відключення світла в останні дні

У Міненерго пояснили тривалі відключення світла в останні дні

Фото: t.me/Укренерго

Внаслідок нещодавніх російських обстрілів в Україні посилився дефіцит електроенергії. Саме тому останніми днями відключення світла стали тривалішими. Проте ситуація стане кращою, коли завершаться ремонтні роботи, запевнила заступник міністра енергетики Світлана Грінчук в ефірі телемарафону.

— У ніч із п’ятниці на суботу знову були масовані обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури, атаковано об’єкти системи передач, а це в свою чергу вплинуло на загальну ситуацію. На жаль, сьогодні у нас зберігається дефіцит, – заявила вона.

За словами Грінчук, триває технічне обслуговування всіх доступних наразі енергетичних та генеруючих потужностей, щоб підготувати їх для стабільної роботи в осінньо-зимовий період, що є основним пріоритетом. Вона зазначила, що відключення справді стали досить тривалими, але всі мають розуміти, що взимку все може бути набагато гіршим, якщо не вирішити частину проблем уже зараз.

За її словами, ситуація стане кращою, коли завершаться всі технічні обслуговування та ремонтні кампанії. Чиновниця додала, що нині один із найскладніших періодів, бо пошкодження продовжуються і минуло мало часу, щоб відновитись достатньою мірою. Вона також зазначила, що система цілісна і «робиться все, щоб у наступні місяці ми мали набагато більше електроенергії».

24 червня гендиректор Yasno Сергій Коваленко повідомив, що у Києві найближчими тижнями світло відключатимуть і в «сірих зонах» графіків. Очікується складна ситуація із дефіцитом електроенергії. 22 червня у ДПЕК пояснили, як в Україні розподіляють ліміти на електроенергію.
Джерело

Новости Украины