У Міноборони РФ відзвітували про «розгром націоналістів, які вторглися в Бєлгородську область»

У Міноборони РФ відзвітували про "розгром націоналістів, які вторглися в Бєлгородську область"

Фото: t.me/legionoffreedom/806

Російське Міноборони заявило, що у ході «контртерористичної операції» було заблоковано та розгромлено «націоналістичні формування, які вторглися на територію РФ». Про це пише РИА «Новости».

— Залишки націоналістів відкинуті на територію України. Знищено понад 70 українських терористів, чотири бойові броньовані машини та п’ять пікапів, — пише російське агентство з посиланням на Міністерство оборони Росії.

Водночас у легіоні «Свобода Росії», який увійшов в Бєлгородську область з метою звільнення її від путінського режиму, заявили про продовження «звільнення Бєлгородської області». У легіоні зазначили, що у Бєлгородській області РФ — паніка, «частково відбувається організована евакуація, але переважно відбувається стихійна втеча».

— Резервів у РФ для реагування на військові кризи немає — усі військовослужбовці мертві, поранені чи в Україні. РФ абсолютно не захищена, — йдеться в повідомленні.

22 травня до Бєлгородській області зайшли легіон «Свобода Росії» та Русский добровольческий корпус (РДК), які воюють у складі інтернаціонального легіону ТрО України. Російські добровольці заявили, що почали визвольну боротьбу за повалення путінського режиму. Водночас у Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили, що росіяни займаються створенням «смуги безпеки» для захисту цивільного населення України. У Бєлгородській області оголосили “режим контртерористичної операції”, частину жителів Грайворонського округу евакуювали. Почалася “зачистка” території Міноборони РФ та силовими структурами.

Джерело

Новости Украины