У Міноборони розформували Департамент через закупівлю зіпсованих сухпайків

У Міноборони розформували Департамент через закупівлю зіпсованих сухпайків

Фото: antikor.com.ua

Міністерство оборони України вилучає частину сухпайків, поставлених для українських військових у 2022 році. Нині їх зберігають на складах ЗСУ. У частині наборів пошкоджено упаковку з джемом, незважаючи на те, що термін придатності продуктів ще не вийшов. Про це повідомляє Міністерство оборони.

– Набори заборонені для передачі українським захисникам. Найближчим часом Командування сил логістики отримає від Міноборони нову партію сухпайків. Зіпсовані набори закупив Департамент ресурсних закупівель у 2022 році без контролю якості. Наразі цей Департамент знаходиться у процесі ліквідації, — зазначили у Міноборони.

До сфери відповідальності Департаменту ресурсного забезпечення входили всі рішення щодо закупівель Міноборони — визначення кількості, вартості та процедури закупівлі. Це створювало корупційні ризики.

Незабаром функції Департаменту розподілили між різними підрозділами: Департаментом політики закупівель, Агентством закупівель у сфері оборони (ДП «Державний оператор тилу»), Департаментом планування. Керівник, який здійснював підписання договорів поставки сухпайків, за даними Міністерства оборони України, наразі фігурує у кримінальному провадженні за іншими звинуваченнями.

Джерело

Новости Украины