У морзі під Харковом переплутали покійників: підміну виявили під час похорону

У Харківській області працівники моргу переплутали покійників у відділенні моргу COVID-лікарні. Родичі одного з покійників вже встигли його відспівати, коли виявили підміну.

Про це повідомляє «Суспільне».
У COVID-відділенні Богодухівської центральної районної лікарні родичам померлих від коронавірусу пацієнтів видали їхні тіла у мішках і вони ховали їх у закритій труні. Помилку виявили у день поховання. Рідні чоловіка вже встигли його відспівати, а на цвинтарі їм зателефонував знайомий і повідомив, що в труні — невідома жінка.

«Це чоловік однієї зі співробітниць цієї лікарні. Не заступник лікаря, не секретар, у яких є мої телефони, не головна медсестра, а чоловік. І сказав: «Сергію, а в гробу не Микола Іванович. Там якась неопізнана жінка, яку переплутали при видачі тіл», — розповідає зять померлого.

Родичі, які були впевнені, що ховають батька, вже встигли відправити панахиду. Після дзвінка з лікарні труну з кладовища повезли назад до медзакладу — поміняти тіла, а потім повернулися на цвинтар.
Заступниця керівника Богодухівської лікарні Яна Грищенко називає ситуацію випадковою помилкою.
«Ніякої підміни не було — бірки були підписані. І найголовніше, що я хочу сказати, що родич був там присутній при тому, коли забирали це тіло. Ми абсолютно відповідально розуміємо їхнє горе, що сталося, але це людський фактор. Ми не роботи — ми просто люди», — сказала Грищенко.

У міськраді створили комісію, яка перевірить дії працівників моргу. Родина покійника звернулася до поліції.

Источник

Новости Украины