У музеї Кам’янського розмовляли про війну

7 листопада в Музею історії міста Кам’янське відбувся відкритий івент Українського інституту національної пам’яті «Розмова про війну. Події, герої, пам’ять», спікерами на якому були співробітниці УІНП Ганна Байкєніч та Олена Охрімчук.

Захід відбувався у форматі діалогу, спікерки вели мову про передумови, періоди та важливі події сучасної війни. Координаторка реалізації політики національної пам’яті в регіонах, кандидатка філософських наук, Олена Охрімчук висвітлила питання Революції Гідності та російсько-української війни, аналізуючи перебіг подій та їхнє значення для нашої історії. Ганна Байкєніч, координаторка освітніх проєктів і кандидатка педагогічних наук, акцентувала увагу глядачів на історичних паралелях, спростовуючи російські пропагандистські міфи і наголошуючи на важливості інформаційного захисту держави в умовах війни.

На заході були присутні освітяни Кам’янського, волонтери, митці, волонтери та потужна делегація від Верхньодніпровської громади. Маємо надію і на подальшу співпрацю музею з Українським інститутом національної пам’яті.

Джерело

Новости Украины