У МЗС спростували фейк росіян про «плани» України завдати ударів по АЕС

У МЗС спростували фейк росіян про "плани" України завдати ударів по АЕС

Фото: t.me/Ukraine_MFA/3105

Українська влада спростувала заяви російської сторони про нібито «плани Києва використовувати брудні бомби або атакувати атомні електростанції». Про це повідомили у пресслужбі Міністерства закордонних справ.

— Ми стикаємося з черговою хвилею абсурдної російської пропаганди, яка стверджує, що Україна планує використати «брудні бомби» чи нападати на атомні станції. Офіційно заявляємо, що ці звинувачення помилкові, — заявив речник МЗС Георгій Тихий.

Представник відомства підкреслив, що Україна не має ні намірів, ні можливостей для здійснення подібних дій, і закликав Росію припинити поширення цієї дезінформації. За його словами, Росія вже раніше намагалася поширювати фейкові новини щодо наявності в України «брудних бомб». У відповідь Київ запросив місію МАГАТЕ, яка повністю спростувала ці твердження.

— Україна завжди була і залишається відданим членом ДНЯЗ: у нас немає жодних «брудних бомб» і не плануємо їх видобувати, — йдеться у заяві.

Напередодні російські ЗМІ почали поширювати неправдиву інформацію про нібито «плани» України завдати ударів по Курській та Запорізькій АЕС. У повідомленнях йдеться, що нібито «удари» будуть націлені на сховища відпрацьованого ядерного палива. З початку війни це не перший випадок, коли російська сторона розповсюджує фейки.

15 серпня Росія вдарила двома керованими авіаційними бомбами по селищу Золочів Богодухівського району. Внаслідок ударів поранено шістьох людей та зруйновано приватні будинки. 16 серпня російські окупанти знищили першу в Україні та єдину на Херсонщині «зелену школу», яка була створена на базі школи №21 в Антонівці.
Джерело

Новости Украины