У Німеччині депутат переймається, що подумають росіяни, якщо їм заборонять їздити до ЄС


У Німеччині депутат переймається, що подумають росіяни, якщо їм заборонять їздити до ЄС

Юрген Хардт (скриншот)

Експерт із зовнішньої політики фракції Християнсько-демократичний союз в Бундестазі Юрген Хардт стурбований – у разі заборони на видавання росіянам віз до Євросоюзу вони можуть подумати, що ЄС та німці «щось мають проти Росії». Про це опозиційний депутат заявив Deutschlandfunk.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Я вважаю, що загальна заборона на видавання віз була б неправильним шляхом», – сказав Хардт.

Таким чином депутат Бундестагу пішов проти курсу своєї партії, яка закликає заборонити в’їзд до ЄС усім громадянам країни-окупанта, які переважно підтримують війну проти України, тобто знищення суверенної держави, вбивства та геноцид народу.

Хардт вважає, що заборона спонукає російську пропаганду, яка розповість внутрішній аудиторії, «що ЄС та німці щось мають проти Росії та не поважають і не цінують цю країну».

Читайте також: Міноборони Німеччини не хоче збільшувати постачання зброї Україні: а що як Путін нападе 

Політик зазначив, що загальна візова заборона вимагатиме єдиних правил у Шенгенській зоні, і замість цього запропонував поповнити списки персональних санкцій: «Я бачу багато імен, які мають бути включені до списку санкцій ЄС, але ще не включені у нього».

У червні Хардт критикував канцлера ФРН Олафа Шольца, який «досі вважає, що розмови з Путіним мають сенс», але водночас заявив, що через відсутність у РФ вільної преси росіяни нібито «не знають, як справи у них на батьківщині й у Європі, і тому проблема не в російському народі, а в Путіні».

  • До правлячої коаліції «Світлофор» у Німеччині входять СДПН, СДП, а також Союз-90/Зелені. ХДС – в опозиції у давньому блоці з ХСС.
  • За минулого канцлера Меркель нинішня опозиція була при владі й категорично забороняла постачання озброєнь Україні.
  • США, як і Шольц, не підтримують скасування віз для росіян.

Читайте також: Португалія не хоче відмовлятися від російських туристів – «треба покарати військову машину, а не народ»

Джерело

Новости Украины