У НКРЕКП розповіли на скільки зросте тариф на воду

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у 2023 році планує змінити тариф на водопостачання та водовідведення два рази.

На першому етапі перегляду зростання рівня середньозважених тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення ліцензіатів НКРЕКП буде в середньому на рівні 12,3%, а на другому етапі – 14,1%. Перший етап перегляду тарифів запланований з 1 квітня, а другий — з 1 липня 2023 року.

“У середньому по ліцензіатах НКРЕКП за 2 етапи перегляду тарифів витрати одного домогосподарства (родини з 2-3 осіб) на водопостачання та водовідведення за місяць орієнтовно зростуть на 60 грн”, — зазначили у нацкомісії.

У НКРЕКП повідомили, що перегляд тарифів зумовлений постійною зміною вартості складових, які впливають на собівартість послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення. Так, за період 2022-2023рр. змінилась ціна на такі витрати:

— на електроенергію – у середньому зросла на 18 %.

— на паливо зросла вдвічі;

— на реагенти – зросла вдвічі.

Наразі мешканці Дружківки, як і інші споживачі компані “Вода Донбасу”, сплачують за 1 куб. метр води 25,8 гривні. Тариф було прийнято у вересні 2017 року та є найменьшим в Україні.

Джерело

Новости Украины