У нових автономних тролейбусах Кременчука беруть подвійну плату за проїзд

Бабусі в шоці

При цьому кондуктори не охоче видають проїзні талони («білети»).

У Кременчуці з бабусь, які їдуть у нових тролейбусах, беруть подвійну плату за проїзд. Про це кореспондент видання почула від самих пенсіонерок, які дуже гучно розмовляли на зупинці громадського транспорту. Втрутитися у розмову журналіст нууу просто не міг. 

Як відомо: «Автономний тролейбус вже відправився у Крюків». 

Спочатку було не зрозуміло, як це: «По два раза берут за проезд». Та пенсіонерки пояснили, що ті бабусі, які їдуть зранку торгувати на ринок із «кравчучкою», змушені платити за проїзд 4 гривні, замість двох. При цьому, це стосується тих, хто має одну «кравчучку», яка за розміром схожа на звичайний чемодан із яким їздять у потязі, або багатії міста літають на курорти. Ця історія з жіночкою та «кравчучкою» трапилася у тролейбусі, який виїхав о 05:55 з зупинки «кінцева маршрутного таксі №9» у неділю, 11 жовтня. 

«Кондуктор звір якийсь. Сказала платити, бо в мене «кравчучка» і взагалі тролейбус новий, тому нічого сюди лізти. А якби я їхала на вокзал і мала з собою чемодан для потягу? Потім ще й вискочив із тролейбусу водій та почав мене виганяти разом із кондуктором. Все закінчилося спокійно, бо я дістала ці 4 гривні. Хоча картоплю продаю по 5 гривень за кілограм. Плюс, плачу за «містове», бо торгую на ринку, а не десь під магазином», — розповіла пані Наталка, яка змушена торгувати на ринку, бо «АвтоКрАЗ» не працює ще з березня 2020 року. Пенсії на прожиття не вистачає. 

Інші жінки повідомили, що кондуктори нових білоруських тролейбусів не завжди видають талончик за проїзд. Насамперед, вони питають у пасажирів: «Вам билет давать, вам билет давать?». 

Жіночки говорять, що спочатку зраділи новим тролейбусам. А після цього, вже ні. При цьому, ці тролейбуси дуже довго їдуть, та і по графіку ходять рідко (бо їх кількість одиниць мала, — ред.). Говорять, що не будуть за місцеву владу голосувати. Щоб і у місцевої влади настало таке життя, коли на ринок доведеться «таскать кравчучку». 

Раніше, видання 05366 писало: «Проїзд по 2 гривні: на Лашки запустять великий автобус». А також: «Відстежити маршрутку та тролейбус в Кременчуці можна в режимі «реального» часу» та «Тролейбуси для Крюкова вже привезли в Кременчук». 

05366.com.ua

Источник

Новости Украины