У Новограді-Волинському провели обстеження земельної ділянки колишнього м’ясокомбінату

22 травня 2020 року відбувся огляд земельної ділянки на вул. Борисова, 4 (території колишнього м’ясокомбінату) на предмет її цільового використання та дотримання вимог законодавства про охорону земель.

Наприкінці квітня на цій території, яка знаходиться в оренді, було зафіксовано несанкціонований скид понад 100 тонн сміття (ймовірно з міста Львова). За даним фактом відкрито кримінальне провадження та тривають слідчі дії.

Варто зазначити, що керівництво міста на чолі з тимчасово виконувачем повноважень міського голови, секретарем міської ради Оленою Пономаренко спільно з депутатами міської ради, які також виїхали на місце несанкціонованого вивантаження львівського сміття, потрапити на територію колишнього м’ясокомбінату не змогли. Представник орендаря, посилаючись на рекомендації адвоката, не дозволив посадовцям та обранцям народу бути присутнім під час огляду.

До огляду земельної ділянки були допущені лише члени комісії з питань обстеження земельної ділянки на вул. Борисова, 4 (розпорядження № 91(о)), а також представники поліції та Державної екологічної інспекції Поліського округу. За результатами обстеження складені відповідні акти.

Між тим, найближчим часом відбудеться позапланова перевірка Державною екологічною інспекцією Поліського округу вищезазначеної земельної ділянки. Висновки екологічної інспекції будуть враховані при проведенні слідчих дій щодо несанкціонованого скиду сміття на території колишнього м’ясокомбінату.

Олена Обух, т.в.о. начальника відділу інформації

та зв’язків з громадськістю Новоград-Волинської міської ради

земельна ділянка новоград-волинський обстеження звягель житомирщина житомирська область

Источник

Новости Украины