У Петровому на Кіровоградщині сформували запас продуктів для переселенців

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Суспільне Кропивницький

У селищі Петрове Олександрійського району Кіровоградської області за гроші громади сформували запаси продуктів для переселенців. Допомогли й місцеві сільгоспвиробники. Харчі дають тим, хто переїжджає жити в громаду, розповіла Суспільному голова громади Світлана Тилик.

На території Петрівської селищної ради живуть 1200 переселенців, пів тисячі з них – діти. За словами Світлани Тилик, дбають, аби люди, які врятувались від обстрілів, не голодували. Продовольчий запас, сказала, зберігають у 480 погребах, усе купили за гроші з місцевого бюджету та за підтримки сільгоспвиробників: "Витратили більше трьох мільйонів гривень. Видаємо харчі не лише переселенцям, надавали й соціально незахищеним категоріям населення".

Харчі переселенцям видають раз на місяць розповіла директорка Центру надання соціальних послуг Лілія Лепська: "Місяць розраховується від дати звернення. Даємо кілограм борошна, макаронні вироби. За наявності – гречка, пшоно, пшенична крупа, ячнева, цукор, сіль та олія. Якщо звертається сім’я, такий набір отримує кожен член сім’ї".

Усіх, хто отримує допомогу, реєструють, сказала заступниця директорки Центру Тетяна Сидоренко: "Необхідно мати паспорт, довідку внутрішньо переміщеної особи, бажано оригінал. Довідку можна показати в додатку "Дія". Бажано, щоб людина приходила особисто зі своєю довідкою".

Новости Украины