У Полтаві безплатно вакцинували собак та котів

За інформацією: Суспільне Полтава.

Тварин щеплюють безплатно. Суспільне Полтава

Повторну вакцинацію у Полтаві організували після виявлення нових випадків сказу у регіоні.

"У нас є великий дворовий собака. Ми кожен рік користуємось вакцинацією. В основному безкоштовно", — розповіла власниця кота Наталія Дяченко.

"Вакцину перевозимо у термосумках з термоелементами, щоб вона завжди була охолоджена. Для того щоб вакцина не перегрівалась, в термосумці є віконце, дістається вакцина, після того як набрали, ховається", — повідомив лікар ветеринарної медицини Віталій Манойло.

За день щеплюють близько 20 тварин. Суспільне Полтава

"Записували дані власників, а також клички тварин, які зареєстровані. Бувають такі випадки, коли люди у нашу першу міську лікарню звертаються, у травмпункт. Працівники лікарні дають повідомлення, щоб ми дали підтвердження, що дійсно ця тварина була вакцинована", — продовжив ветеринарний фельдшер Юрій Кушнір.

16 жовтня провакцинували більше 20 котів та собак. За словами ветфельдшера Юрія Кушніра, щеплювати потрібно і тих тварин, які не залишають приміщення.

Собака, яку привели на вакцинацію. Суспільне Полтава

"Були такі випадки поодинокі, люди приїхали з тимчасово окупованої території, привезли котика. Він ніде не виходив, але захворів, і були виявлені признаки сказу", — додав Юрій Кушнір.

За словами Юрія Кушніра, полтавці можуть звертатись до обласної ветлікарні для безплатної вакцинації тварин проти сказу. Якщо таких звернень буде декілька, фахівці виїжджатимуть у мікрорайони міста.

Читати ще

Читати ще Рівень безробіття та навчання працівників: які тенденції в Україні та на Полтавщині

Новости Украины