У Полтаві на аукціоні продадуть протезний завод: чому він став збитковим

За інформацією: Суспільне Полтава.

Протезний завод. Полтава. Серпень 2024-го року. Суспільне Полтава

Продаж підприємства дозволить залучити інвестиції та модернізувати обладнання, додала Ірина Смірнова.

"Загальна площа будівель і споруд, які налічує підприємство, – це 8444 м2. Підприємство також має загальну кількість транспортних засобів – це 10 одиниць, а також рухоме майно. Це обладнання, яке знаходиться на підприємстві, майже три тисячі одиниць. Хочу зазначити, що дане підприємство потребує модернізації, тому було прийняте рішення його приватизації" — повідомила начальниця регіонального відділення Фонду держмайна України Ірина Смірнова.

Що виготовляють на протезному заводі у Полтаві

Нині на заводі виготовляють, зокрема, протези, ортези, ортопедичне взуття табандажі. У колективі працює близько сотні спеціалістів. Як розповів директор підприємства Сергій Цегельник, цьогоріч замовників було уполовину менше.

Станок за яким виготовляють частини для протезів. Суспільне Полтава

"За це півріччя десь в нас прибуток 17 мільйонів. Зазвичай, як кажуть, у хороші часи, то ми виробляли продукції на 50, на 48, на 46 млн в рік. Незважаючи на те, що ми недавно відкрили навіть реабілітаційне відділення, але замовників на зменшилось наполовину", — розповів директор Полтавського протезного заводу Сергій Цегельник.

За скільки продають протезний завод у Полтаві?

Стартова ціна на торгах 18 мільйонів 447 тисяч гривень. За умовами аукціону, покупець наступні 10 років має зберігати основну виробничу діяльність. Також майбутній власник впродовж шести місяців має не звільняти працівників, пояснила Ірина Смірнова.

Обладнання для замірів протезів. Суспільне Полтава

"На даний час боргів по зарплаті та податкам у підприємства немає, можливо, є якась поточна заборгованість. Є тільки кредиторська заборгованість, це п’ять мільйонів 300, яка зараз є у підприємства. Вони з 2021 року трошки погашаються, але на даний момент підприємство має таку заборгованість", — повідомила начальниця регіонального відділення Фонду держмайна України Ірина Смірнова.

Як розповіла Ірина Смірнова, свої виробничі потужності підприємство має у Полтаві, Сумах та Кропивницькому. Відбудеться приватизаційний аукціон 10 вересня. Скільки учасників долучиться, поки не відомо.

Читати ще

Читати ще В Опішні на Полтавщині провели майстер-клас для військовослужбовців: що робили

Новости Украины