У Полтаві на місці ракетного удару запрацював штаб цивільного захисту

За інформацією: Суспільне Полтава.

Штаб цивільного захисту на місці обстрілу 3 вересня у Полтаві. Суспільне Полтава

Через ракетний обстріл інституту зв’язку у Полтаві розгорнув роботу штаб цивільного захисту. Там зокрема є “Starlink” та генератор для постійного доступу до зв’язку.

Про це повідомляє пресслужба Полтавської міської ради. На місці організували роботу місцевої комісії з питань ТЕБ і НС.

Поряд з місцем обстрілу фахівці Шевченківської, Подільської, і Київської районних рад та Інспекції з благоустрою обстежують цивільні споруди щодо пошкоджень. Попередньо, постраждали 19 будинків.

Також на місці працюють благодійні організації, що надають необхідну допомогу. Людей забезпечують водою та гарячою їжею.

У штабі цивільного захисту, що запрацював у Полтаві 3 вересня на місці обстрілу, населенню роздають воду та гарячу їжу. Суспільне Полтава

Що відомо про обстріл Інституту зв’язку у Полтаві 3 вересня 2024-го

Зранку 3 вересня жителі Полтави чули два звуки вибухів. Вони пролунали близько 09:10. Перед цим у Telegram-каналі Повітряних сил повідомляли про ракету у напрямку Полтави. За кілька хвилин до вибухів у регіоні оголосили про повітряну тривогу ― о 09:08.

Армія РФ влучила у будівлю Інституту зв’язку у Полтаві. Станом на 14:20 повідомили про щонайменше 41 загиблого та понад 180 поранених. Інформацію поширив у своєму Telegram-каналі президент України Володимир Зеленський.

Як повідомив у Telegram-каналі міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, з-під завалів дістали 11 людей. У сусідніх будинках вибило вікна та пошкодило фасади.

Проміжок між оголошенням тривоги і влучанням був коротким, тому вибухи застали людей у момент евакуації у бомбосховища, повідомили у Міноборони. За їхніми даними, російська армія використала для обстрілу дві балістичні ракети.

Новости Украины