У Полтаві оновлять зупинку відповідно до будівельних та інклюзивних норм

За інформацією: Суспільне Полтава.

Корпусний парк. Зупинка, яку планують відремонтувати. Суспільне Полтава

Зупинку "Корпусний парк", що на вулиці Соборності у Полтаві, планують відремонтувати. Із бюджету громади витратять на це майже чотири мільйона гривень.

Про це Суспільному розповів заступник голови Полтавської міського ради Володимир Чередниченко. Це плановий поточний ремонт. Нині оголошений тендер на проведення робіт, який має завершитись на наступному тижні. За ці гроші підрядник має, зокрема, замінити тротуарну плитку.

"Це стосується облаштування зупинок, стосується можливої реконструкції стовпчиків. Це згідно із нормами і згідно з пропозиціями, які дали нам радники по безбар'єності. Також це стосується заміни плитки. Буде плитка аналогічна, як біля флагштока, яка не така слизька. І звісно з дотриманням всіх вимог будівельних, зручності і таке інше. Буде плитка повністю по інклюзивності, яка буде людям допомагати щодо направлення і щодо, як добратись до зупинки", — пояснив Володимир Чередниченко.

Зупинка «Корпусний парк». Суспільне Полтава

Вартість ремонту одного квадратного метра – близько 590 гривень, додав Володимир Чередниченко.

"Вартість цих робіт складає 3 мільйона 904 тисячі. Мова йде про облаштування опор, облаштування плитки і так далі. Це ринкова вартість, тому, я вважаю, що ціни нормальні, і нас не будуть сварити за завищені, придумані ціни", — розповів заступник голови Полтавської міської ради.

Завершити ремонтні роботи мають до кінця 2024 року, зазначив Володимир Чередниченко.

Новости Украины