У Полтаві відкрили меморіальну дошку на честь Максима Коростеля

За інформацією: Суспільне Полтава.

Меморіальна дошка на честь воїна Максима Коростеля, яку відкрили 24 вересня 2024-го. Сайт Полтавської міської ради

На одній із полтавських шкіл відкрили меморіальну дошку загиблому захисникові України. Максим Коростель був випускником закладу.

Захід влаштували 24 вересня біля полтавської школи №37. Меморіальну дошку розмістили на фасаді закладу. Про це повідомила секретар Полтавської міської ради Катерина Ямщикова.

На відкриття прийшли рідні та знайомі воїна, а також вчителі та учні школи. Присутні поклали квіти у пам’ять про захисника України.

Покладання квітів після відкриття меморіальної дошки Максиму Коростелю. Сайт Полтавської міської ради

Рішення про встановлення дошки ухвалили члени виконавчого комітету Полтавської міської ради 14 травня 2024-го. Про це Суспільному стало відомо з онлайн-трансляції засідання.

Ким був Максим Коростель

Полтавець Максим Коростель служив на посаді командира стрілецького взводу підрозділу територіальної оборони. До війська пішов на початку повномасштабного вторгнення ― у березні 2022-го добровольцем.

Воїн Максим Коростель. Суспільне Полтава

Загинув 36-річний воїн 12 липня 2023-го року на Донеччині біля села Красногорівка. Із Максимом Коростелем попрощалися 19 липня 2023-го року у Полтаві, поховали на Розсошенському цвинтарі.

Згідно з проєктом рішення про встановлення меморіальної дошки, полтавець мав звання старший лейтенант. Має орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Читати ще

Читати ще Костянтин Копосов та Олег Лутохін з Полтавщини загинули на війні з РФ

Читати ще У Полтаві відкрили меморіальну дошку на честь військового Андрія Безпалка

Читати ще У Полтаві відкрили дошку на честь воїна Назарія Діброви

Новости Украины