У Полтаві влаштували благодійний ярмарок: збирали гроші для ЗСУ та переселенців

За інформацією: Суспільне Полтава.

Фото: Facebook-сторінка «МІСТОХАБ»

У Полтаві організували дводенний благодійний ярмарок «Спаський двіж. Ділись теплом» під час якого збирали гроші на обігрівальні прилади для військових та дрова для переселенців. Захід влаштувала громадська організація «Містохаб», розповів Суспільному її представник Роман Івановський.

Благодійний ярмарок у Полтаві тривав два дні — 1 та 2 жовтня. Люди, які хотіли долучитися до збору, могли заплатити будь-яку суму грошей за вхід на захід.

"Ми будемо закупляти буржуйки для військових або інші прилади, які не виділяють диму, але обігрівають бліндажі та оселі військових на позиціях. За запитом також плануємо придбати термокомплекти (білизни — ред.)", — каже співорганізатор благодійного ярмарку Роман Івановський.

У Полтаві влаштували благодійний ярмарок. Фото: Facebook-сторінка «МІСТОХАБ»

20 відсотків прибутку від продажу речей та їжі, яку на ярмаркові представляли полтавські підприємці, також передали на допомогу бійцям та переселенцям.

"Продають і свічки, і прикраси, і майстер-класи також проводили. Також долучилися і крафтові виробники Полтавщини. Фуд-корт на ярмарці також був, на ньому працювало близько десяти (підприємців – ред.). Ті, хто продавали готову продукція, як наприклад, пастилу та мед, то їх було близько 15", — додав Роман Івановський.

На заході також збирали гроші для 50 родин переселенців, які нині проживають у Полтавській області. Із такою ініціативою виступив благодійний фонд.

"Загальна вартість, яку нам потрібно зібрати на обігрів родин, це близько 400 тисяч гривень. На одну сім’ю, щоб закупити дрова, потрібно близько 8-10 тисяч гривень. Це на весь опалювальний сезон", — каже президентка благодійного фонду «Запорука» Наталія Оніпко.

У Полтаві влаштували благодійний ярмарок на якому збирали гроші для ЗСУ та переселенців. Фото: Facebook-сторінка «МІСТОХАБ»

Зібрані гроші поділять на половину і спрямують на допомогу військовим та переселенцям. Загальну суму, яку вдалося зібрати, підрахують та повідомлять 5 жовтня, каже Роман Івановський.

Читайте також:

  • На зібрані під час велопоїздки гроші житель Полтавщини купив шини для військових

Новости Украины