У представника ГУР запитали, чи буде блекаут восени. Відповідь: Росія готується до цього


У представника ГУР запитали, чи буде блекаут восени. Відповідь: Росія готується до цього

Вадим Скібіцький (Скріншот)

Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю журналісту телеканалу Ми – Україна заявив, що Росія стежить за енергетичною інфраструктурою України, розглядаючи варіант завдання по ній ударів, аби з осені занурити Україну у блекаут.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Відповідаючи на запитання, чи готуються російські окупанти до того, аби вразити українські енергооб’єкти та чи варто українцям боятися нового блекауту, Скібіцький сказав «Вони (росіяни, – Ред.) розпочали дорозвідку».

«Я не хочу сказати, що воєнна розвідка знає все, але ми відстежуємо всі питання, які стосуються розвідки Російською Федерацією наших енергетичних об’єктів, і я скажу вам, що вони розпочали таку роботу», – заявив представник ГУР.

За його словами, зараз Росія намагається з’ясувати, в якому стані знаходиться українська енергетика, а також виявити ті критичні об’єкти, які будуть впливати на українську систему енергетики загалом, здійснюючи всі види розвідки, включаючи космічну.

  • На кінець травня 2023 року Укренерго відновило 70% пошкоджених росіянами об’єктів.
  • Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко вважає, що до наступного опалювального сезону відновлять тільки 20% об’єктів енергетики, але цього вистачить.

Читайте також: «Ворожі атаки продовжаться». Україна готує енергосистему до ще однієї тяжкої зими

Джерело

Новости Украины