У Рівному частині переселенців дали продуктові сертифікати

За інформацією: Суспільне Рівне.

Фото: Суспільне Рівне

Понад 120 продуктових сертифікатів, на півтори тисячі гривень кожен, 28 вересня роздали переселенцям, які проживають на території Рівненської громади. На цю суму вони зможуть купити продукти та предмети побуту.

Вручали сертифікати у нижньому храмі Свято-Покровського собору ПЦУ.

"Нам дали дві тисячі в місяць, тому сертифікат дуже доречний. Дуже допоможе. У мене донька і внучка, вони вирішуватимуть, що купувати", — каже переселенець з Луганщини Сергій Шавгенін.

Фото: Суспільне Рівне

Поінформувати про акцію внутрішніх переселенців, які проживають у Рівненській територіальній громаді, допомагала міська рада.

"Ми відібрали саме ті сім'ї, які безпосередньо потребують негайної допомоги. Це наші представники міської ради відібрали орієнтовно 120 людей, тому що ми намагаємося кожного разу з соцзахистом працювати", — каже секретар Рівнеради Віктор Шакирзян.

Фото: Суспільне Рівне

Акцію "Заради любові до життя" організував відділ соціального служіння рівненської єпархії Православної церкви України. В її рамках сертифікати роздавали по одному на родину.

"Наші партнери, довіряючи Православній церкві України, дають нам фінансову допомогу. В мережі супермаркетів "Сільпо", наших партнерів, ця допомога передається для внутрішньо переміщених осіб. Звичайно, алкоголь, цигарки, інші подібні товари не входять", — пояснює протоієрей ПЦУ Василь Лозинський.

Фото: Суспільне Рівне

За словами архієпископа Іларіона, напередодні акції з передачі продуктових наборів внутрішнім переселенцям відбулися також у Дубні, Демидівці, Млинові та Городищі.

"Донедавна люди думали, що в церкву треба іти, нести гроші і допомагати, а сьогодні церква відкриває свої двері і має можливість, як кажуть, робити добро у відповідь. Якщо будемо знаходити європейські благодійні фонди, які будуть допомагати, то, звичайно, ми будемо робити це постійно, поки війна не закінчиться", — сказав керівник Рівненської єпархії ПЦУ.

Читайте також

  • Дубенський замок на Рівненщині відзначив 530-річчя. Чим він цікавий
  • Вперше виграв українець: спідвеїст Марко Левішин з Рівного переміг на турнірі в Чехії
  • У Рівному створили інтерактивну карту муралів

Ми у Twitter

Новости Украины