У Романові прорвало дамбу в урочищі Виспа

Романів, 28 березня 2023 року. Фото: "Твій Романів"

28 березня ввечері прорвало дамбу в урочищі Виспа в Романові.

Про це розповідає Суспільне з посиланням на секретаря Романівської селищної ради, виконуючого обов’язки селищного голови Юрія Чумаченка.

За його словами, за ніч води в річці не стало. Вона частково затопила городи та приватні ділянки людей, розташовані неподалік русла.

«Споруда не перебуває на балансі селищної ради, – каже Юрій Чумаченко. – Але ми намагатимемося вирішити проблему якомога швидше. Сьогодні (29 березня – ред.) відбудеться засідання комісії з надзвичайних ситуацій, на якому розглядатимемо питання цієї аварії. Можливо, виділимо гроші з резервного фонду, можливо, знайдемо спонсорів, щоб відновити річковий шлюз».

У коментарі Суспільному головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Житомирського районного управління ГУ ДСНС України в Житомирській області Василь Гурін розповів, що ймовірних причин аварії декілька:

  • Дамба в аварійному стані.
  • Погодні умови: негода, сильний вітер, сніг.
  • Боброва гать спричинила додаткове навантаження.
  • За словами Василя Гуріна, внаслідок аварії населення не постраждало.

    «Людей не евакуйовували, заяв від населення з приводу підтоплення будинків не надходило. За 4 – 5 годин вода пройшла потоком по землях сільськогосподарського призначення та узбіччям доріг», – повідомив Василь Гурін.

     

    Джерело

    Новости Украины